Υπηρεσίες

Ανάλυση Αγοράς

Ανάλυση Αγοράς

H Velocity μελετά και αναλύει τόσο την εγχώρια, όσο και την παγκόσμια αγορά ενέργειας προκειμένου να εντοπίζει τους βασικούς καταλύτες μεταβολών, τις τάσεις αλλά και τις προκλήσεις που έρχονται. H συνεχής εισροή δεδομένων και η ακριβής ανάλυσή τους, αποτελεί βασικό παράγοντα λήψης αποφάσεων όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική και τις στρατηγικές ενεργειακές κινήσεις που προτείνει στους πελάτες της. Η βαθιά γνώση της αγοράς βοηθά στη λήψη μέτρων που θωρακίζουν τις βιομηχανίες απέναντι στην αστάθεια και τις κάνουν πιο ανθεκτικές σε ενδεχόμενες μελλοντικές αναταράξεις.

Χάρη στο προηγμένο σύστημα ανάλυσης δεδομένων που διαθέτει, η ομάδα της Velocity ελέγχει διαρκώς ενδεχόμενες μεταβολές στα τέλη δικτύου, τους φόρους, τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, τις κρατικές επιδοτήσεις και ενημερώνει τους πελάτες της μέσω μηνιαίας αναλυτικής αναφοράς που αποτυπώνει δεδομένα και προβλέψεις τους.

Διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις

Ενημερωθείτε εύκολα και άμεσα για κάθε εξέλιξη στον τομέα της ενέργειας που ενδέχεται να επηρεάσει τις αποφάσεις σας.

Διακυμάνσεις στις τιμές ενέργειας

Παρακολουθείστε την κινητικότητα των αγορών ενεργειακών πόρων, ώστε να κάνετε την κατάλληλη διαχειριστική επιλογή κάθε φορά.

Μεταβολές στα τέλη δικτύου & στους φόρους

Μείνετε συντονισμένοι στις θεσμικές εξελίξεις που αλλάζουν το καθαρό κόστος των λογαριασμών σας για ρεύμα ή φυσικό αέριο λόγω ρυθμιζόμενων χρεώσεων (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ), ρητρών και λοιπών τελών ή λόγω ελαφρύνσεων και επιδοτήσεων κατανάλωσης.

Χρήσιμα άρθρα και άλλες Συμβουλές

Επενδύστε στην ενημέρωσή σας για τις αγορές ενέργειας και μάθετε τα πάντα για τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων με νέα από τους θεσμούς, τις αγορές, τις διεθνείς πρακτικές της βιομηχανίας και τα ειδησεογραφικά κανάλια που καλύπτουν θέματα ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από άρθρα που συντάσσουν τακτικά οι σύμβουλοί μας.

Ορολογία Αγοράς

Αξιοποιείστε τον πλήρη κατάλογο όρων και εννοιών που αφορούν στην αγορά ενέργειας με επεξηγήσεις και παραδείγματα, ώστε να διευκολύνετε τη συνεργασία τμημάτων ή στελεχών της εταιρείας σας με διαφορετικό τομέα εξειδίκευσης. Η παρουσίαση των όρων γίνεται με απλό και κατανοητό τρόπο που εξυπηρετεί τις διοικητικές και τεχνικές συνεδριάσεις σας και σας εξοπλίζει με την απαραίτητη γνώση για τη λήψη των μελλοντικών σας αποφάσεων.